Glaspoort start met aanleg van glasvezel

SCHAGEN – De gemeente Schagen wordt aangesloten op glasvezel. Glaspoort start eind januari 2023 met de aanleg. 

Het doel is om in het tweede kwartaal van 2024 vrijwel alle woningen aangesloten te hebben op het snelle glasvezelnetwerk. 

In totaal worden ruim 6.500 woningen in  Burgerbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Groote Keeten, Oudesluis, Petten, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, ’t Zand, Tuitjenhorn en Waarland voorzien van glasvezel. 

Zo kunnen de inwoners van de gemeente Schagen genieten van supersnel internet. De werkzaamheden starten in Callantsoog aan de Abbestederweg en worden verricht door aannemer Kodar. De voorbereidingen zijn in volle gang en de komende weken worden de eerste bewoners per brief geïnformeerd.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Peter
    Peter zegt:

    Mooi, dat dit gebeurt, maar wanneer gaat de femeente eindelijk eens iets doen aan ql die schots en scheef liggende trottoirtegels in Schagen zelf? Mede door de aanleg van glasvezel iscer bijna geen straat meercte vinden, waar je nog normaal kunt lopen zonder constant naar de grond te hoeven kijken om niet te struikelen. Vooral voor senioren en gehandicapten is het zo langzamerhand levensgevaarlijk om de straat op te gaan. Gemeente, doecer eindelijk iets aan.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: