Gietvloeren voor bedrijven duurzame oplossing

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor particulieren, maar logischerwijs ook voor bedrijven. Naast het verduurzamen door in te zetten op duurzame energie, zien we ook dat de materiaalkeuze voor bijvoorbeeld vloeren een goede manier is om je steentje bij te dragen. Een absolute aanrader is daarom dan ook een gietvloer. Gietvloeren staan niet alleen bekend om hun mooie uitstraling en veelzijdigheid als het gaat om kleuren en patronen, maar met name ook om duurzaamheid. Deze vloeren hebben een veel langere levensduur dan veel andere vloeren. Je kunt je dus wel voorstellen dat gietvloeren voor bedrijven voor in kantoren, maar ook magazijnen de perfecte oplossing zijn om niet alleen geld te besparen op lange termijn, maar ook qua vermindering van uitstoot van CO2 hun steentje bij te dragen. Waarom deze vloeren een goede keuze zijn, vertellen we je nu.

Wat is een gietvloer precies?

De meesten weten het waarschijnlijk wel, maar om ervoor te zorgen dat iedereen het weet, zullen we het in het kort nog even uitleggen. Een gietvloer is een vloersysteem dat wordt aangebracht door vloeibaar kunststof over een bestaande ondergrond te gieten. Het resultaat is een strakke, naadloze afwerking met een moderne uitstraling. Gietvloeren worden vaak gebruikt in commerciële ruimtes zoals kantoren, winkels, showrooms, restaurants en hotels. De perfecte keuze dus, ook voor jouw bedrijfspand of kantoor.

Gietvloeren zijn duurzaam

Gietvloeren zijn duurzaam en kunnen dus ook jarenlang meegaan zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben. Ze zijn bestand tegen slijtage, krassen en vlekken, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte bedrijfsruimtes zoals magazijnen en kantoren. Bovendien zijn gietvloeren waterdicht, wat betekent dat ze bestand zijn tegen morsen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook ideaal dus voor zwembaden, maar ook productieruimtes waarbij veel water of andere vloeistoffen worden gebruikt. Uiteindelijk zorgt deze langere levensduur er ook voor dat deze vloeren op lange termijn voordeliger zijn, dan wanneer je kiest voor een vloer die in aanschaf misschien wel voordeliger is, maar veel eerder aan vervanging toe is.

Veiligheid boven alles

Veiligheid is altijd een belangrijk aspect voor bedrijven. Je kunt het je natuurlijk niet veroorloven dat een medewerker of bezoeker uitgeleid en daardoor misschien zelfs blijvend letsel overhoudt. Gietvloeren bieden daarom dan ook een uitstekende antislip, zelfs wanneer ze nat zijn. Hierdoor is het risico op ongelukken een stuk kleiner. Dit is dan ook niet voor niets een van de eigenschappen waarop deze vloer vaak door bedrijven wordt gekozen.

Maatwerkoplossing

Voor veel bedrijven is het belangrijk dat de vloer past bij de rest van de (huis)stijl. Kies je voor een gietvloer, dan is dit geen enkel probleem. Deze vloeren kunnen namelijk in werkelijk alle kleuren worden gemaakt en daarbij ook worden voorzien van een bepaald patroon, mocht dit gewenst zijn. Om het nog specialer te maken, is het ook mogelijk om je logo erin te laten verwerken. Nu zal je denken, waarom het logo laten verwerken? Maar wat dacht je van de entree van een hotel of prachtig bedrijfspand bijvoorbeeld? Een goede eerste indruk maak je maar een keer, des te belangrijker is het dus om aan alle details te denken.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):