Gevolgen stoppen COWWI onduidelijk

SCHAGEN – Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van het stopzetten van het COWWI, de samenwerking van de gemeenten Schagen en Hollands Kroon op het gebied van wijkteams.

De samenwerking startte op 1 januari 2015. Het COWWI werd een afdeling van de gemeente Schagen, die voor beide gemeenten de administratie uitvoerde voor de Wmo, Jeugdzorg en Schuldhulpverlening.

Deze week kwam de gemeente Schagen met een persbericht over het stopzetten van de samenwerking. Daarin schrijft de gemeente dat de visies van beide gemeenten op de bedrijfsvoering en de kosten te veel verschillen om in het COWWI te blijven samenwerken.

Wat die verschillen van inzicht zijn wordt niet duidelijk. De gemeente wil er geen verdere toelichting op geven. Ook is niet bekend wat de financiële gevolgen zijn van de beslissing.

De samenwerking op het gebied van WMO, jeugd, schuldhulpverlening en zorg stopt op 1 januari. De rest op 1 april. Eind december moet de gemeenteraad het besluit nog formeel goedkeuren.

“Mensen die voor hun uitkering of aanvraag voor zorg te maken hebben met het COWWI ondervinden geen hinder van deze ontwikkelingen”, schrijft de gemeente in het persbericht.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: