Bomen ‘gesloopt’ na aanleg stroomkabels

WARMENHUIZEN – Circa 40 bomen langs de Veilingweg en in de Stationsstraat in Warmenhuizen blijken niet stevig meer te staan na het leggen van nieuwe elektra kabels in het fietspad.

De wortels zijn aan een kant verwijderd tijdens het leggen van de kabels door Alliander. De gemeente Schagen is genoodzaakt om de bomen te verwijderen. Het gevaar dat de bomen omwaaien is groot en daarom worden de bomen op korte termijn weggehaald.

Er komen op de plek waarschijnlijk geen bomen terug. De groenstrook blijkt dusdanig smal dat die ongeschikt is als groeiplaats. De gemeente zoekt nieuwe herplantingslocaties in de omgeving in overleg met bewoners. Herplanten zal niet eerder gebeuren dan in de winter van 2022-2023.

(Foto: gemeente Schagen)

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. Robin Verhoeven
  Robin Verhoeven zegt:

  Dit lijkt meer op een verkapte oplossing van de gemeente om de bomen weg te krijgen , zeker weten dat ze dit wisten !

  Beantwoorden
 2. Engel
  Engel zegt:

  Gemeente geeft toestemming voor aanvang werkzaamheden.
  Harde werkers heren verdienen echt complimenten.
  Zorgvuldig gaan ze met alle omstandigheden om.
  Aanspreekpunt is dagelijks aanwezig zeer nette mens is dat.
  Nou ik vindt dit niet zo kunnen gaan.

  Beantwoorden
 3. J.G. Meijles
  J.G. Meijles zegt:

  Wie moet er toestemming geven voor of controle uitoefenen op het leggen van deze kabels? De gemeente Schagen toch zeker zelf. En dan beweren dat ze ‘duurzaamheid’ hoog in het vaandel hebben. Welke wethouder is hiervoor verantwoordelijk? Een van hen komt in elk geval uit deze buurt…. .

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: