Gesprekken voor coalitie Schagen gestart

SCHAGEN – De formateurs Sander Lensink (CDA) en Hans Kröger (JessLokaal) zijn gestart met gesprekken met de onderhandelaars van CDA, JessLokaal, Seniorenpartij en PvdA. Doel is om in juni een nieuw college te presenteren. 

Lensink en Kröger waren informateurs en adviseerden een coalitie met vier partijen. Na de informatieronde zijn nu de formatiegesprekken gestart. 

Afgelopen weekend is een eerste ronde gesprekken geweest. “Wij hopen eind deze maand met onze conclusies te kunnen komen”, vertelt Lensink. Als dat lukt, dan zal medio juni duidelijk worden welke wethouders voor de vier partijen aan de slag gaan.

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. RaraAVis
  RaraAVis zegt:

  Als de oppositie scherp blijft en een vinger legt op de zere plek dan is het de vraag of dat de kiezer bereikt via de media, Noordkop centraal of het NHD. En daar wringt het. Als je daar je info vandaan moet halen voor meningsvorming dan is het een beetje mager. In die politiek verschillende keuzes zit weinig sensatie.

  Beantwoorden
 2. Oppositie kan wel thuisblijven........
  Oppositie kan wel thuisblijven........ zegt:

  Als de 4 partijen inderdaad het college gaan vormen dan : :: 7 + 6 +5 + 3 = 21 zetels van de 29 in de raad. Oppositie 8 zetels :. De oppositie kan wel thuis blijven.., college kan met gemak alls doordrukken. Oppositie, vvd-bredewold-d66-sp-gr. l. moeten scherp gaan opletten waar het college de fout mee ingaat. VVD is al begonnen: muurschildering ex-gemeentehuis , markt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: