Gemeenten vragen aandacht voor moddergevaar

REGIO – De gemeenten Texel, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Drechterland starten volgende week met de campagne ‘Toon begrip, raak niet in de slip’. 

De campagne wordt gelanceerd om tijdens de oogstperiode aandacht te vragen voor de gevaren van modder op de weg en begrip te kweken voor de uitdagingen waarmee boeren en tuinders tijdens het oogsten worden geconfronteerd. Het belangrijkste doel van ‘Toon begrip, raak niet in de slip’ is om ongelukken te voorkomen.

De gemeenten gaan onder andere lantaarnpaalborden en reclame-aanhangers door de regio verspreiden om alle weggebruikers te bereiken, te informeren en bewust te maken van de gevaren. Ook zal de campagne op sociale media zichtbaar zijn.

‘Toon begrip, raak niet in de slip’ geldt voor zowel tuinders en boeren als voor weggebruikers. “De agrariers moet zorgen dat de weg schoon blijft, maar we willen dat mensen snappen dat het opruimen van modder niet direct mogelijk is in bepaalde situaties”, zegt Hans Heddes, wethouder van de gemeente Schagen.

 

 

 

 

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.