Gemeente wipt (tegels)

SCHAGEN – De gemeente Schagen gaat het gebied rond het gemeentehuis vergroenen. 

Rond het gemeentehuis worden trottoirtegels verwijderd. Er komen planten voor in de plaats. Op die manier wil de gemeente het goede voorbeeld geven. Ook inwoners wordt gevraagd tegels waar mogelijk te vervangen voor groen om zo regenwater makkelijker af te kunnen voeren.

In eerdere jaren deed de gemeente Schagen mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Die wedstrijd was bedoeld om inwoners enthousiast te maken om tegels te vervangen voor groen.

Dit jaar liet de gemeente Schagen die wedstrijd aan zich voorbij gaan. De reden: deelname kost de gemeente € 20.000,-. Hollands Kroon, die wél aan de wedstrijd meedeed, wipte 30.789 tegels en werd uiteindelijk 17e in het klassement van kleine gemeenten.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Henk
  Henk zegt:

  Ja Nicolas, laten we omdat een andere gemeente iets niet goed doet zelf geen initiatieven ontplooien. Wat een drogreden.

  • Nicolas
   Nicolas zegt:

   Ja, de ene gemeente is de andere niet. Zie het als een uiting ingegeven door frustratie. Verwachtte toch wat meer dan het wippen van wat tegels! Ook onze gemeente moet het belang van bomen en bos inzien. Zeker nu. Dacht eigenlijk dat mijn (drog)reden te begrijpen was!

 2. Nicolas
  Nicolas zegt:

  Bij Schoorl worden p.l.m. 11000 bomen gekapt, maar onze gemeente wipt een paar tegels!
  Goed bezig!

Reacties zijn gesloten.