Gemeente trekt vergunning Studio54 in

SCHAGEN – De gemeente Schagen heeft de tijdelijke vergunning van Studio 54 (het voormalige ‘t Noord) aan de Markt in Schagen ingetrokken. 

Vrijdagavond mocht de zaak niet open. Op dat moment stonden er 40 klanten buiten die naar binnen wilden. De uitbater meldt dat hij op dat moment nog geen officieel bericht van de gemeente had ontvangen.

In mei 2022 werd door Marthijn Visser van Studio 54 een Alcoholwetvergunning aangevraagd. Op 1 juni kreeg hij een voorlopige vergunning in afwachting van een Bibob onderzoek. Met dat onderzoek wil de gemeente zekerheid krijgen of het bedrijf niet met zwart of crimineel geld is gekocht.

Daarna gebeurde er 15 maanden niets. De termijn van 8 weken die de gemeente had om de aanvraag af te handelen werd daarmee fors overschreden. Daarvoor heeft de gemeente in september 2023 excuses aangeboden.

Omdat volgens de gemeente de Bibob aanvraag niet compleet was, is om aanvullende stukken gevraagd. Die kan Visser echter niet overhandigen, omdat hij de zaak in Schagen had gefinancierd met geld vanuit zijn zaak in Alkmaar. Die zaak is echter recent failliet verklaard waardoor Visser niet meer bij de gegevens kan.

Visser baalt van de sluiting. “Voor zie opbouw is veel tijd nodig”, meldt Visser. Volgens hem begon de zaak net te lopen. De sluiting is een nieuwe tegenslag voor de ondernemer.

Zie ook: Studio 54 twijfelt over toekomst

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
10 antwoorden
 1. Hans
  Hans zegt:

  Haha ja tuurlijk! Volgens mij doet de omroep aardig aan hoor en wederhoor. Ze hebben het er ook over dat de gemeente een fout heeft gemaakt.

  Heb het idee dat jij beetje dichtbij meneer staat en niet heel objectief kan blijven? Of heb ik het mis?

  Misschien is het voor meneer sowieso goed om eens gewoon naar z’n eigen zaak te kijken i.p.v. zieltjes te proberen winnen op facebook of zielige verhalen op te zetten. Respect voor de verbouwing van zijn tent en voor wat hij allemaal doet hoor, maar weet waar je aan begint. Vraag mij af of dit ook gebeurd is.

 2. Cathiuscia
  Cathiuscia zegt:

  In dit artikel is wel weer te lezen dat de Gemeente noordkopcentraal financiert dit is gewoon smaad en laster.. je verspreid doel bewust niet kloppende informatie om deze ondernemer kapot te maken jullie moeten jullie kapot schamen. De gemeente wil zekerheid krijgen of dit wel of niet met crimineel geld is gekocht maar de gemeente weet dat dat niet het geval is ! Het enigste wat ze willen is deze ondernemer kapot maken en als je doel bewust dit soort informatie gaat verspreiden terwijl je weet dat het niet klopt gemeente Schagen , dan hoop ik dat Martijn jullie en noordkopcentraal aanklaagt voor smaad en laster want jullie stoppen gewoon niet tot dat jullie is aangepakt worden .

 3. Henk
  Henk zegt:

  Als je vooraf en tussentijds weet dat je niet de juiste stukken over kan leggen waarom begin je dan aan de operatie?

 4. Groen
  Groen zegt:

  Hey Maikel, Als Je zo goed geïnformeerd bent, dan weet je ook dat de BV in Alkmaar niet failliet is gegaan vanwege grote schulden, maar vanwege een ex medewerker die niet kon verkroppen dat zij of hij niet mee kon naar de nieuwe onderneming!

  Als je de “grote meneer” wil spelen, wees dan wel integer en kom niet
  Met eenzijdige informatie.

 5. Woody
  Woody zegt:

  Lekkere reactie voor iemand die in de vrijetijds-sector werkt. Je weet de mensen erg enthousiast te maken om je zaak te bezoeken.

 6. De ondernemer zelf
  De ondernemer zelf zegt:

  Fijn om te lezen dat hier een paar azijn zeikers zitten die alles beter weten. Als je het verhaal wil weten kom je 1 op 1 naar me toe. Laat ik je graag alle bewijzen zien, of ben jij er zo een die geloofd dat iedereen in de horeca echt “gered” was door onze top overheid 🙈 blijf lekker dromen.

 7. Cees Recht
  Cees Recht zegt:

  Het vreemde aan het verhaal is dat de curator ook niet bij de administratie kan komen.

  Een ander ‘dingetje’ is dat hij nooit zijn jaarcijfers bij de KVK gedeponeerd heeft. De curator zal daarom proberen hem hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor de schulden die de Alkmaarse BV nog heeft.

  • Woody
   Woody zegt:

   Gaat het Martin? Het zal vast een vreemde wereld voor je zijn om te leven als je denkt dat de aarde plat is, Poetin een held en onze ministers reptielen die kinderen misbruiken. Fijne zondag verder.

 8. Henk
  Henk zegt:

  De zaak in Alkmaar is failliet geraakt waardoor hij niet meer bij de gegevens kan. Wat een ongelooflijk lulverhaal.

Reacties zijn gesloten.