Gemeente Schagen verkoopt Blokhut voor € 1,-

SCHAGEN – Het college van Schagen is voornemens verenigingsgebouw De Blokhut op de Loet in Schagen voor € 1,-  te verkopen aan Stichting Loet 10. 

In september 2019 besloot het college het pand De Blokhut aan Loet 10 in Schagen te kopen van stichting De Blokhut. De omstandigheden zijn nu veranderd, vindt het college.

De Stichting Loet 10 heeft met behulp van een architect plannen ontwikkeld om het pand grondig op te knappen. Om echter in aanmerking te komen voor subsidies van fondsen om deze verbouwplannen te realiseren moet de stichting het pand in eigendom hebben.

Voorwaarde voor de verkoop is onder meer dat de stichting het pand tegen dezelfde prijs terug verkoopt aan de gemeente zodra het gebruik wijzigt of de stichting ophoudt te bestaan.

Momenteel worden de voorbereidingen voor de verkoop getroffen. De gemeente stelt een verkoopovereenkomst met bijbehorende verkoopvoorwaarden op. Een definitief besluit over de verkoop neemt het college binnen enkele weken.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):