Gemeente Schagen pakt asfalt aan

SCHAGEN – Aannemer KWS voert de aankomende tijd voor de gemeente Schagen asfalteerwerkzaamheden uit in diverse woonkernen: Schagerbrug, Sint Maartensbrug, Burgerbrug, t ’Zand , Warmenhuizen , Tuitjenhorn en Schagen.

Op woensdag 22 november was een officieel moment, samen met KWS, als start van de asfalteerwerkzaamheden. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het vervangen van de deklaag, het
uitvoeren van reparatiebakken, het aanbrengen van belijning en het aanbrengen van grasbetonblokken.

De wegen die als eerste worden aangepakt hebben een hoge prioriteit. Dit vanwege de toestand van de weg. “Voor het jaar 2024 zijn we gestart met de voorbereidingen van een nieuw contract.
Het doel is om in 2024 op veel meer plaatsen in de gemeente aan de slag te gaan met de wegen”, zegt wethouder Hans Heddes.

(Foto: Pierre Mettes)

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Ook kun je zien langs de randen van de wegen op de kantstrepen en verdrijvingsvlakken dat er altijd heel kleine steentjes liggen. Deze komen vanuit het asfalt door slijtage van de weg. Veegwagens vegen deze ook op en je ziet die kleine steentjes daar na weer liggen. Ook weer vanuit het asfalt. Ook tref je deze steentjes fweer aan in de afwatering van de weg in goten en putten en in de afvoerpijpen.
  Het asfalt zorgt door de slijtage voor een grote belasting voor het slootwater. ( oliefilm ). Het water zal zuurstof gebrek krijgen met dode vissen als gevolg.
  Als het bitumen in de weg vervuild wordt door olie en diesel raakt het verband in het asfalt los. Je ziet dan oppervlakkige schade , scheuren en later kuilen in de weg.
  Asfalt moet zeker 10 jaar kunnen blijven liggen zonder schade daar aan. Anders is er milieu schade en een financieel probleem.

 2. Ed
  Ed zegt:

  Ook fijn dat diverse ontsluitingswegen tegelijkertijd worden geasfalteerd ( veilingweg / noorderlicht )

 3. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Jammer dat dit asfalteringswerk pas nu zo laat in het jaar op een kletsnatte ondergrond plaatsvind.
  Het asfalt komt al veel te koud aan door de heel lange afstand tot de asfaltcentrale..
  Het asfalt wordt dus te koud aangebracht om het goed kunnen verdichten. Dus in het asfalt blijven poriën die later weer gevuld worden met hemelwater. Dat gaat dan bevriezen en breekt het asfalt open.
  Gevolg het asfalt ligt er dan geen 10 jaar of langer.
  Kws komt wel naar Schagen toe omdat zij het werk niet bij andere gemeenten en wegbeheerders mogen werken..
  Daarom beter in warme en droge perioden aanbrengen. Nu is het zonde van de investering die uiteindelijk door de belasting betaler wordt betaald.

 4. Jac
  Jac zegt:

  Weer een foto met Heddes, is die man echt zo mediageil? Ga gewoon je werk doen, we hoeven dat niet elke keer te zien.

  • Henk
   Henk zegt:

   Die man doet z’n werk. Gaat op de foto omdat bepaalde zeurkousen anders gaan roepen dat ie niks uitvoert.

Reacties zijn gesloten.