Gemeente loopt 264 euro mis door WOZ-bezwaren

SCHAGEN – Elf toegekende bezwaarschriften van woningeigenaren tegen de hoogte van de WOZ-waarde van hun eigendom in Schagen, hebben totnogtoe geleid tot € 264,- minder belastinginkomsten voor de gemeente Schagen.

In totaal kwamen dit jaar 808 bezwaarschriften binnen. Inmiddels zijn 74 bezwaren afgehandeld. Slechts elf daarvan bleken gegrond. Van die onroerende zaak is de waarde verlaagd, wat tot een lagere belastingaanslag leidde.

Vorig jaar bleef de teller van verlaging van belastingaanslagen steken bij bijna € 17.000, nadat een kwart van de 1700 bezwaarschriften gegrond werden verklaard. Het onroerend goed in Schagen bleek daardoor in 2023 ruim 15 miljoen euro minder waard dan de gemeente had getaxeerd.

Gemeenten hebben tot het einde van dit jaar de tijd om de bezwaren af te handelen. Halverwege het jaar wacht nog ruim 90 procent van de bezwaarmakers op een oordeel.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):