Gemeente laat weinig los over Schagen-Oost

SCHAGEN – De gemeente heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van circa 70 tijdelijke woningen voor Oekraïense vluchtelingen in Schagen-Oost blijkt uit een publicatie op overheid.nl. De gemeente zelf laat weinig los over de plannen.

De gemeente laat weten dat er nog geen ambtelijk advies ligt omdat dit een aanvraag is die nog in behandeling is.  De gemeente wil niets meer kwijt over de aanvraag. Op vragen over de precieze locatie waar de woningen komen, de grootte van de woningen en of het bestemmingsplan woningbouw toestaat wordt geen antwoord gegeven.

Schagen-Oost wordt de nieuwe woonwijk van de stad Schagen. De Provincie Noord-Holland heeft Schagen-Oost aangewezen als ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’ waar niet gebouwd mag worden.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
7 antwoorden
 1. DB
  DB zegt:

  Lang leve de democratie, De politiek beslist en de burger kan de pot op. Correctieve referendums op landelijk en regionaal niveau worden met alle middelen tegengehouden. Stel je voor dat de politici gecorrigeerd kunnen worden. Dit rampzalige plan eindigt in Klein Syrie of Klein Afghanistan. Zitten we daar op te wachten. Schaf de politiek in deze vorm maar af in plaats van de boeren.

  Beantwoorden
 2. Berend
  Berend zegt:

  Als er gebouw wordt eerst voor de eigen inwoner betaalbare huur en koop je moet minimaal 10 jaar hierop wachten het is toch te zot als je uitde Oekraïne komt je meteen een woning krijt met een royale dagvergoeding en de hogen goederen kosten je per huishouden ook nog duizenden euro kwijt bent.

  Beantwoorden
 3. Huite
  Huite zegt:

  Waar is de inspraak van de bewoners van Schagen. Bij een noodwet kan daar van afgeweken worden, als ik mij niet vergis.

  Beantwoorden
 4. Bas
  Bas zegt:

  Zodra de provincie het bijzonder landschap noemt, kan er helemaal niks meer. Laat staan een woonwijk.. ik ben benieuwd wat er komt!

  Beantwoorden
  • JVG
   JVG zegt:

   “Ontwikkelingen in BPL
   Ruimtelijke ontwikkelingen zijn mogelijk in BPL, zolang ze de kernkwaliteiten niet aantasten. Denk aan fietspaden, energievoorzieningen, kleinschalige woningbouw (tot 11 woningen) of bouwwerken met een oppervlak van minder dan 500 m2. Plannen voor ontwikkelingen die hier buiten vallen, tasten het bijzondere landschap aan. Uitvoering van die plannen kan alleen als het van groot openbaar belang is en als er kan worden aangetoond dat er geen andere mogelijkheden zijn. De schade aan het landschap moet dan worden gecompenseerd.”

   Met belangen afweging zal de woningnood dan meer aandacht krijgen. Uiteindelijk zijn er woningen nodig en zullen ze toch ergens gebouwd moeten worden. Tevens is in het bestemmingsplan van Schagen al jaren aangegeven dat het betreffende gebied bedoeld is voor toekomstige woningbouw.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: