Gemeente keert energietoeslag uit

SCHAGEN – Huishoudens met een laag inkomen hebben recht op een eenmalige energietoelage van € 200,-.

Bijstandsgerechtigden ontvangen het extra geld automatisch via de gemeente in het eerste kwartaal van 2022.

Mensen met een klein inkomen zonder bijstandsuitkering kunnen een verzoek bij de gemeente indienen. 

Mensen die in aanmerking komen voor deze compensatie zijn werkende armen, IOW- gerechtigden, AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandig ondernemers met een laag inkomen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Sannebel
  Sannebel zegt:

  Het is nu begin april en nog steeds weer niemand wanneer die toeslag komt en hoe hoog schagen doet terwijl dijk en waard en andere gemeentes al
  Uitbetaald hebben . Schagen hobbelt weer als laatste terwijl veel mensen het zo nodig hebben. .

 2. Maria
  Maria zegt:

  Dit is weer heel slecht geregeld. Dit hadden ze ook nooit aan de gemeenten moeten overlaten. Iedere gemeente wil het op zijn eigen manier doen en sommige gemeenten zullen mensen willen ontmoedigen zoals we ook hebben gezien in Schagen met de huishoudelijke hulp en andere zaken. Het was beter geweest om dit via de toeslagen te regelen.

 3. Ina
  Ina zegt:

  Hmmmm. Net even met de gemeente gebeld en daar hebben ze géén idee hoe dit aan te pakken voor mensen met alleen AOW. Ik mag in januari terugbellen!

Reacties zijn gesloten.