Gemeente handhaaft dwangsom Ged. Gracht 54

SCHAGEN – De gemeente Schagen is niet van plan de dwangsom van € 20.000,-, opgelegd aan de eigenaar van het nieuwe woon-winkelpand aan de Gedempte Gracht 54 in Schagen, in te trekken. Dat blijkt uit een brief die de eigenaar deze week van de gemeente heeft ontvangen. 

De gemeente kondigde eerder de dwangsom aan omdat het pand niet is gebouwd volgens de verleende vergunning.

De achter het pand geplande parkeerplaatsen zijn vervangen door bergingen voor de winkel en de woningen. Een geplande berging is vervallen en ingevuld als winkelruimte.

De eigenaar van het pand diende een zienswijze in, waarin onder andere werd gevraagd om een langere reactietermijn en een lagere dwangsom. Dar verzoek is door de gemeente afgewezen.

Het gebouw moet worden aangepast zodat het in overeenstemming is met de vergunning. Als dat niet binnen 6 maanden gebeurt, dan krijgt de vereniging de boete van € 20.000,-. Mocht daarna de overtreding nog niet worden opgeheven, dan kan een nog hogere boete worden opgelegd.

De eigenaar van het pand wilde geen inhoudelijke reactie geven.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Karel de G.
  Karel de G. zegt:

  Jac deze soap speelt al vanaf het begin van de bouw en heeft niets te maken met uw suggestie van vriendschap of andere beweringen, maar als azijnzeiker tegenover het college komen er alleen maar negatie reacties van u. Ter herinnering er zijn nog niet zo lang geleden al meer handhavinsveroeken uitgedeeld in ons mooie Schagen of is dat aan uw negatieve aandacht ontsnapt.

  Beantwoorden
 2. Marieke Beemster
  Marieke Beemster zegt:

  Oh opeens gaat de gemeente handhaven? Ze moeten die familie Stam eens handhaven. Die auto altijd op de stoep en voor de deur. Daar moet maar eens een boa langs lopen. Het is gewoon gevaarlijk.

  Top journalistiek dit Ed van Oerle, alleen maar negativiteit. Samenspel met je buren, familie Stam?

  Nieuws moet toch neutraal zijn?!!

  Beantwoorden
  • Razende reporter
   Razende reporter zegt:

   Haha wow. Gefrustreerd? Volgens mij staan er alleen maar journalistieke feiten in dit bericht. Dat dit toevallig negatief is kan de schrijver ook weinig aan doen haha.

   Beantwoorden
   • Marieke
    Marieke zegt:

    Nou razende reporter… gefrustreerd zou ik het niet noemen. Vooral kwaad! Het is een corrupt zootje in Schagen en flinke vriendjespolitiek. Verdiep je er maar eens een beetje in, dan zie je het snel genoeg!

    Beantwoorden
    • Razende reporter
     Razende reporter zegt:

     Ja prima, maar dat heeft niets met de berichtgeving van noordkopcentraal ge maken. Dat is waar ik op reageerde. Dat het niet eens bent met handhaving van de gemeente boeit mij niet zoveel eigenlijk..

     Beantwoorden
     • Marieke
      Marieke zegt:

      Ik woon zelf op de gedempte gracht en ben erg blij met het mooie pand wat is gebouwd. Het is een prachtige aanvulling voor het straatbeeld en een mooi uitzicht voor ons op uit te kijken. Daar hoor ik niemand over op dit nieuwsplatform. En weet je waarom niet? Omdat het allemaal vriendjespolitiek is. Ik ben er wel een beetje klaar mee dat het allemaal zo eenzijdig is. Vraag die bewoners eens hoe ze daar wonen in die prachtige appartementen of vraag voorbijgangers eens wat ze van het mooie gebouw vinden. Het centrum van Schagen is er weer een stukje op vooruit gegaan.

 3. J
  J zegt:

  Tjonge, wat is de gemeente ineens volhardend met handhaven. Vast een handhavingsverzoek geweest van een goede vriend van een hoge ambtenaar, normaal doen ze niets.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):