Schagen vraagt of coronasteun nodig is

SCHAGEN – Organisaties in Schagen kunnen opnieuw coronasteun aanvragen bij de gemeente. De gemeenteraad heeft op 21 september een budget van € 250.000,- beschikbaar gesteld.

Vanuit het Rijk heeft de gemeente dit jaar geen extra gelden ontvangen ter compensatie van verenigingen in steunpakketten.  

De gemeente zal binnenkort een oproep doen aan organisaties die actief zijn in de sport, kunst en cultuur en in maatschappelijke sectoren een aanvraag in te dienen voor steun. Dat zal inzichtelijk maken hoe hoog het budget is dat daadwerkelijk nodig is om de organisaties te helpen. Op basis daarvan zal het college en de gemeenteraad een besluit nemen over de vervolgacties.

Uit informatie van de SARS en uit geluiden van verenigingen en stichtingen kan opgemaakt worden dat de huur een belangrijke component is van de financiële knelpunten.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):