Geluidscherm langs A7 stap dichterbij

WIERINGERWERF – Er komt schot in de bouw van een geluidscherm langs de A7 dat de overlast van het verkeer moet verminderen voor de bewoners van Wieringerwerf.

Rijkswaterstaat heeft medewerking toegezegd. De gemeente Hollands Kroon heeft daarom een krediet van € 50.000,- aangevraagd voor het onderzoek.  

Het geluidsscherm moet worden geplaatst vanaf het viaduct tot en met het hotel van der Valk over een totale lengte van 1.800 meter. 

De gemeente Hollands Kroon wil graag een nieuwbouwwijk realiseren langs de A7 maar zonder geluidsscherm is dat niet mogelijk. Het geluidsscherm moet ook doorgetrokken worden naar het dorp. In Wieringerwerf wordt al langere tijd geklaagd over de geluidsoverlast van de snelweg. 

De kosten voor het geluidscherm worden voorzichtig geschat op 2 miljoen euro die opgebracht moeten  worden door ‘De Kop Werkt’, de gemeente Hollands Kroon en de projectontwikkelaar die de nieuwbouwwijk gaat realiseren. 

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):