Geld van zonneparken voor 4 projecten

SCHAGEN – Vier projecten in de gemeente Schagen, gericht op verduurzaming en vergroening, kunnen rekenen op een financiële bijdrage vanuit het Zonneparkfonds gemeente Schagen. 

Het Zonneparkfonds ondersteunt maatschappelijke projecten en initiatieven die gericht zijn op energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie, vergroening of biodiversiteit.

Frans Dekker uit Tuitjenhorn heeft € 20.000,- gekregen voor de herinrichting van het Pastoorsbos in Tuitjenhorn. Het park krijgt een open karakter met zichtlijnen naar elke windrichting. 

Tennisvereniging Warmenhuizen krijgt € 750,- voor de herinrichting van het pad bij de tennisbaan, waarbij tegels worden vervangen voor plantvakken om regenwater beter af te kunnen voeren. 

Ahoj in Tuitjenhorn krijgt € 18.500,- voor de plaatsing van zonnepanelen en het zwembad in Waarland krijgt € 20.000,- om het bad te verduurzamen. 

Mensen of organisaties die meer willen weten over het fonds kunnen kijken op www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.