Geld kaartjes Popweekend komt eraan

SCHAGEN – De mensen die een kaartje kochten voor het Popweekend, krijgen het geld deze woensdag of donderdag teruggestort op hun rekening. Dat zegt Piet Hein de Boer van Stichting Evenementen Schagen. 

Het gaat om bijna tienduizend kaarten ter waarde van € 10,- per stuk. “Het totale geldbedrag staat op dit moment nog geparkeerd bij de Nederlandse betaalprovider Pay.nl”, zegt Wesly de Ruiter van het ticketbedrijf Chipta. 

Chipta regelde de verkoop van kaarten voor het Popweekend en is nu druk bezig om de terugbetaling te organiseren. “Mensen moeten er voor de zekerheid rekening mee houden dat ze het geld voor vrijdag terughebben”, meldt De Ruijter.  

Onlangs werd er nog een petitie gestart door Gerard Wortel. Hij riep Schagenezen op om het geld van hun kaartje niet terug te nemen maar aan de horeca en evenementenbranche te doneren. 

Hoewel de oproep via Facebook veel positieve reacties opleverde, liep de petitie zelf geen storm. Slechts 13 mensen ondertekenden. 

Piet Hein de Boer vindt de petitie een sympathiek gebaar. Naar aanleiding van de positieve online reacties gaat hij samen met Chipta kijken of het mogelijk is om de mensen die dat willen, alsnog te laten doneren. 

Of dat geld naar de horeca gaat of naar een ander goed doel zoals bijvoorbeeld de Stichting De Gouden Tip voor Tanja Groen wordt nog overlegd. 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: