Geen referendum over windturbines in NH

REGIO – Er komt geen referendum over windturbines in Noord-Holland. 

De coalitiepartijen in Noord-Holland (GroenLinks, VVD, D66 en PvdA ) willen geen volksraadpleging omdat de klimaatcrisis vraagt om spoedeisend handelen en een tijdrovend referendum dit in de weg gaat zitten.

Tegenstanders van windmolens, verenigd in Stichting Windalarm, hadden de voor het referendumverzoek benodigde handtekeningen al verzameld en wachtten op groen licht voor doorstoten naar een totaal van 45.000 handtekeningen.

In Noord-Holland gaan de landelijke regels voor plaatsing van windturbines gelden: minimaal 300 meter tot woningen en scholen. Over de vraag of de inwoners liever het huidige minimum van 600 meter willen houden, komt geen referendum.

Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. W.E.
  W.E. zegt:

  Dit is typisch iets, voor een rood/groene coalitie. Initiatieven die je in de weg staan, wegmanagen en je kiezer in de kou laten staan. D66 voorop, eerst een referendum wet door de kamer loodsen en bij de eerste de beste negatieve uitslag de wet weer interkken met behulp van de rode coalitie.
  Zet die 200+m herrie producerende, landschap vervuilende gehaktmolens maar neer, daar waar hun kiezers vandaan komen, uit de grote steden, of in de Natura 2000 gebieden van NH.

  Beantwoorden
 2. Albert Nieuwenboer
  Albert Nieuwenboer zegt:

  Ik vind dit provinciebesluit om te huilen….. de politiek talmt al decennia rond dit beleid en als er dan een referendum komt, is elke week extra er opeens één te veel?? En dan klagen politici nog over een toename van het populisme? HOU TOCH OP.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: