Gambia Smile

SCHAGEN – Rotary Schagen houdt zaterdag 17 september van 20.30 tot 24.00 uur The Gambia Smile Avond in het Regius College aan de Emmalaan 2 in Schagen met dans, zang, muziek, loterij en verkoop van Gambiaanse producten.

Rotary Schagen sponsort sinds een aantal jaren via de Stichting Study4Girls Gambia de studie van een meisje Fatoumata Nije. Daarnaast heeft zij enkele jaren geleden een jongeman `Cherno` te gast gehad. Hij liep in het kader van het programma `New Generation Exchange` stage bij Bejo Zaden.

Een delegatie van 14 personen van de Rotary heeft afgelopen februari met hun partners een bezoek gebracht aan Gambia. De reis heeft een diepe indruk op iedereen gemaakt door de enorme tegenstelling tussen de Westerse toeristem in de resorts en de diepe armoede op een paar kilometer afstand.

De bevolking is gastvrij en blij en in principe heeft iedereen in het land recht op gratis lager onderwijs mits je een schooluniform kunt betalen. Het land heeft geen bodemschatten, het toeristenseizoen is kort en bijna alles moet worden geïmporteerd. De bevolking heeft bovendien nog niet geleerd hoe ze met geld moeten omgaan.

Vijf vrouwelijke Rotary leden hebben besloten geld in te zamelen om 3 talentvolle meisjes 3 jaar volledig te ondersteunen met hun highschoolstudie. De kosten voor schoolgeld, pc en boeken bedragen € 4.500 per meisje voor 3 jaar.

Kaarten voor deze avond kosten € 15,- en zijn via mail bij tdeschepper@ziggo.nl. te reserveren. Kledingadvies voor de Gambia smile: tropisch/afrikaans. Meer informatie over het project en de Rotary Schagen kunt u vinden op de sites www.study4girklsgambia.com en www.rotary.nl/schagen.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: