“Gaaf dat zij-instromers zoveel lef hebben”

SCHAGEN – “Zij-instromers zijn vaak succesvol geweest. Hebben al iets bereikt en kiezen er toch voor om aan dertig pubers les te gaan geven. Ik vind dat van heel veel lef getuigen”, vertelt Michelle McDonell-de Graaf in de podcast Voor de Klas op Noordkop Centraal. 

Michelle is, na jaren voor de klas te hebben gestaan als docent Engels, nu coördinerend schoolopleider op het Regius College. Ze is verantwoordelijk voor de stageplekken en het werkplekleren. In haar werk heeft ze met studenten, zij-instromers en nieuwe collega’s te maken. Hen op de juiste manier begeleiden geeft haar veel voldoening.

Het mooiste moment in haar loopbaan weet Michelle zo op te lepelen: een paar maanden geleden ontving ze een email van een oud-leerling. Hij gaf aan dat zij zijn leven had veranderd door middel van één goed gesprek. De ontroering is hoorbaar en voelbaar in de podcast.

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):