Filerijden door werkzaamheden bij vlotbruggen

SINT MAARTENSVLOTBRUG/BURGERVLOTBRUG – De werkzaamheden bij de vlotbruggen in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug, die maandag begonnen zijn, zorgen voor files op N9. 

Vanwege de werkzaamheden rijdt het gemotoriseerd verkeer om de beurt over dezelfde rijbaan langs de werkzaamheden. Verkeerslichten en verkeersregelaars regelen ter plekke het verkeer. Het lijkt erop dat vooral het verkeer dat van Alkmaar naar Den Helder rijdt lang stilstaat. De file in Burgervlotbrug was rond 12.00 uur veel langer dan in Sint Maartensvlotbrug.

De werkzaamheden, die tot eind juni duren, vinden plaats, omdat Rijkswaterstaat de kruisingen met de N9 veiliger wil maken voor voetgangers en fietsers. De oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers zijn onoverzichtelijk, onduidelijk en te krap waardoor weggebruikers zich niet veilig kunnen opstellen.

De vlotbruggen in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn tot en met het einde van de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Zie ook: Vlotbruggen bijna maand dicht voor auto´s

 

 

 

 

 

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Karin
  Karin zegt:

  Misschien handig om de B-weg ernaast af te sluiten. Iedereen pakt nu die weg waardoor de file nog langer wordt omdat deze auto’s aan het eind er weer tussen moeten.

  Beantwoorden
 2. Jos
  Jos zegt:

  De planning is belachelijk, ook omdat allebei de vlotbruggen zijn afgesloten. Bewoners aan beide zijden tellen gewoon niet mee. Werkzaamheden kun je ook gewoon achter elkaar inplannen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):