Vlotbruggen bijna maand dicht voor auto´s

SINT MAARTENSVLOTBRUG/BURGERVLOTBRUG – De vlotbruggen in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn van eind mei tot eind juni gesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Rijkswaterstaat gaat vanaf 27 mei de kruisingen met de N9 veiliger maken voor voetgangers en fietsers.

De oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers zijn onoverzichtelijk, onduidelijk en te krap waardoor weggebruikers zich niet veilig kunnen opstellen. Opstelplaatsen, oversteken en fiets- en voetpaden worden vernieuwd en verbreed, zodat voetgangers en fietsen meer ruimte krijgen om veilig de N9 over te steken.

Ook komen er meer en duidelijkere barrières tussen langzaam en doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren tot eind juni.

De kruisingen zelf blijven gedurende de werkzaamheden open. De vlotbruggen gaan wel dicht. “We hebben bij het opstellen van de verkeersmaatregelen nauw samengewerkt en afgestemd met de gemeente Schagen, de Provincie Noord-Holland en de dorpsraden”, meldt Rijkswaterstaat.

Toch blijkt niet iedereen in de buurt op de hoogte te zijn. Op Facebook wordt gemopperd over de afsluiting. “Weer een knap staaltje ambtenarij. Ik ga mijn rechtsbijstand inschakelen want ik ben hier zo klaar mee”, schrijft Jeroen Fransen, die in Sint Maartensvlotbrug een horecazaak heeft.

Fransen heeft bij Rijkswaterstaat en WaakSaam (die namens de provincie onderhoud aan wegen doet) geïnformeerd. Beide organisaties vertellen een ander verhaal en wijzen naar elkaar.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
15 antwoorden
 1. Jos Groot
  Jos Groot zegt:

  Heel slecht dit. Ook de afsluiting staat niet op tijd aangegeven. ‘s Avonds gebeurt er niks. Dan kunnen de vlotbruggen toch gewoon open of is dat te moeilijk voor de ambtenaren vanachter het bureau. 10 kilometer omrijden om van Krabbendam naar Petten te komen….

  Beantwoorden
 2. Reiner
  Reiner zegt:

  In het verleden was er tenminste een briefje van Waaksaam in de brievenbus, voordat er werkzaamheden in de buurt waren, dat misde ik deze keer. Tot vanochtend was ook niet s duidelijk, of/dat die brug voor fietsers en Co. WEL open blijft. Nja.

  Hoop dat het snel af is, straatwerkzaamheden & Co kunnen de Nederlanders normaal gesproken snel & goed …

  Beantwoorden
 3. Jan Frikken
  Jan Frikken zegt:

  Fuck de gemeente en wegafsluiting, gewoon aan de kant trappen die troep, en doorrijden, brug is gewoon gesloten dus je kan er over en snachts werkt er niemand, staaltje karma naar gemeente en provincie toe 😡💪

  Beantwoorden
 4. Dirk Bats
  Dirk Bats zegt:

  Lekker omrijden via schoorldam of via de stolpen. Tegelijkertijd twee bruggen dicht in de drukste tijd van het jaar, wie verzint het

  Beantwoorden
 5. Marc
  Marc zegt:

  Weer een lapmiddel om het zogenaamd veiliger te maken. Kunnen jullie na 30 jaar niet een keer de plannen uitvoeren om de N9 om te leggen. Of is het geld allemaal nodig om de stadskern Schagen beter te maken.

  Beantwoorden
  • Bianca
   Bianca zegt:

   De N9 is een provinciale weg. De Provincie gaat over het onderhoud en de inrichting. Daar mogen we heen met onze klachten.

   Beantwoorden
   • Natuurlijk Schagen
    Natuurlijk Schagen zegt:

    De N9 is in onderhoud en beheer bij het Rijk. Rijkswaterstaat voert dit uit voor het Rijk.
    Het Noord-Hollands kanaal is in onderhoud en beheer bij de provincie Noord-Holland. Zo ook de vlotbruggen omdat deze worden bediend vanuit Heerhugowaard in de gemeente Dijk en Waard.
    De aansluitingen op de vlotbruggen wil de gemeente Schagen nog veiliger krijgen door nog veiligere oversteken over de N9. Dat zal Schagen dus betalen.

    Beantwoorden
    • Ingrid
     Ingrid zegt:

     Provinciën zijn toch gewoon onderdeel van de Nederlandse Staat, en RWS voert alles uit namens dat Rijk.

     Wel fijn dat Schagen die verbeteringen betaald, natuurlijk en alles van Ons Belastinggeld, maar ja het moet toch ergens van worden betaald, nietwaar?!

     Beantwoorden
 6. R. de Jong
  R. de Jong zegt:

  Ze hadden het op zijn minst zó kunnen plannen dat de vlotbruggen NA elkaar afgesloten werden, niet tegelijkertijd. Nu wordt dagelijks omrijden een hele klus voor veel bewoners uit die omgeving.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):