Fietsersbond wil actie op de Loet

SCHAGEN – De Fietsersbond maakt zich zorgen over de verkeerssituatie op de kruising tussen de Herenstraat en de Loet in Schagen. “Fietsers die uit de richting van de Herenstraat komen fietsen worden vaak over het hoofd gezien doordat fout geparkeerde auto’s het zicht belemmeren”, zegt Charles van der Mark van de Fietsersbond. 

Begin augustus vond er nog een ongeluk op het kruispunt plaats. Daarbij raakte een fietser gewond door een aanrijding met een auto. Volgens cijfers van de politie is dit het enige ongeluk dat hier het afgelopen jaar plaatsvond. Ook is het niet aantoonbaar dat het zicht van de fietser of de automobilist werd belemmerd. Toch delen veel mensen uit de omgeving de zorgen over de verkeerssituatie. “Het gaat heel vaak net goed”, zegt Helen de Swart van Bakkerij Slijkerman. Die Bakkerij zit om de hoek bij het kruispunt. 

De Fietsersbond vindt dat er te weinig wordt gehandhaafd. Daarom leggen ze zelf al een jaar lang briefjes onder de ruitenwissers van fout geparkeerde auto’s. Volgens wethouder Hans Heddes wordt er wel gehandhaafd, maar niet continue.  “De gemeente Schagen heeft te weinig boa’s om er dagelijks te controleren.”

De Fietsersbond wil dat de gemeente het voor automobilisten onmogelijk maakt om binnen vijf meter van de bocht te parkeren, bijvoorbeeld door het trottoir daar te verbreden. De gemeente is met hen in gesprek over deze mogelijkheid. Als er genoeg budget is voor het plan hoopt wethouder Heddes het dit jaar nog voor elkaar te krijgen. 

 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: