Festival voor Oekraïne in Barsingerhorn

BARSINGERHORN – Bij manege Bucephalus in Barsingerhorn wordt op zondag 28 augustus van 14.00 tot 20.00 uur een festival gehouden om de onafhankelijkheidsdag van Oekraïne te vieren. 

24 augustus is normaal gesproken in Oekraïne een hele mooie en bijzondere dag. Dan wordt onafhankelijkheidsdag gevierd, wat voor het land al 31 jaar de belangrijkste feestdag van het jaar is. 

Het initiatief om in Barsingerhorn de onafhankelijkheid van Oekraïne te vieren komt van een groep Oekraïense vluchtelingen, die verblijft bij Peter Fekkes uit Barsingerhorn. 

Na een oproep op Facebook ontstond het idee om de feestdag op zondag 28 augustus te vieren. Er zijn optredens van artiesten uit Oekraïne, Oekraïense hapjes en workshops. 

Hulp voor de organisatie van de dag is nog welkom. Wie mee wil helpen kan een mail sturen naar contact@shelter4ukraine.eu.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: