Feest VV Oudesluis kan eindelijk doorgaan

OUDESLUIS – Voetbalvereniging Oudesluis kan volgend weekend eindelijk haar 100-jarig bestaan vieren. In november, de maand waarop de club echt jarig was, konden de festiviteiten vanwege corona niet doorgaan. 

Leden en oud-leden vieren in het weekend van 28 en 29 mei feest in de voetbalkantine. Zij kunnen naast alle gezelligheid ook genieten van een kleine tentoonstelling. Zo valt te zien dat de spelers in het begin een compleet zwart shirt droegen, terwijl het nu al decennia lang zwart/oranje is. 

Door de jaren heen is de vereniging nagenoeg hetzelfde gebleven. “We zijn altijd een kleine club geweest en dat is ook onze kracht. Iedereen kent elkaar”, vertelt bestuurslid Piet Groot.

Sinds enkele jaren is er geen jeugdvoetbal meer bij Oudesluis. Piet: “Toen de school tien jaar geleden verdween in het dorp, hield langzamerhand ook het voetballen van de kinderen hier op. Ze gingen elders naar school en besloten daar ook op voetbal te gaan. Erg jammer, maar wel het lot van kleine voetbalverenigingen denk ik.”

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):