Experimenten voor nieuwe woonvormen

NOORDKOP – Bij de zorg voor ouderen is huisvesting een belangrijk item, want niet alle woningen zijn geschikt om oud in te worden.

In de 13e aflevering van Nieuw Oud is Noordkop Centraal op bezoek in het Winkelmadepark in Winkel. Daar staan de stenen niet centraal, maar hoe de mensen met elkaar samenwonen.

“Omkijken naar elkaar, elkaar helpen als het nodig is”, vertelt Stefan van Schaik van Wooncompagnie.

Het Winkelmadepark is één van de nieuwe woonvormen van Wooncompagnie. De corporatie is ook aan het experimenteren met woningsplitsing, waarbij eengezinswoningen worden veranderd in appartementen voor ouderen op de begane grond en jongeren op de eerste etage. Van Schaik vertelt over de nieuwe woonvormen en de uitdagingen om die te realiseren.

De serie Nieuw Oud is wekelijks te zien op zondag en woensdag op Noordkop Centraal TV. Komende zondag is huisarts Dirk Schoen te gast. Check alle afleveringen op ons Youtube-kanaal.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. George O
    George O zegt:

    Alles word gedaan om de omvolking te bevorderen !
    Oudjes afgedaan en eruit , hoog opgeleide uitheemse parels er in.

Reacties zijn gesloten.