Eric Snaas: ‘Van bedrijfsleven naar lesgeven’

SCHAGEN – Hij was met bijna 60 jaar de oudste in de klas op de IPabo in Amsterdam. Eric Snaas uit Schagen volgde de verkorte deeltijdopleiding en staat nu voor de klas in het speciaal onderwijs bij VierTaal in Schagen. 

In de podcast ‘Voor de Klas’ vertelt Eric uitgebreid hoe hij na ruim veertig jaar bedrijfsleven de overstap naar het onderwijs maakte. Hij deed ervaring op in het basis- voortgezet en MBO onderwijs maar vond uiteindelijk zijn plek in het speciaal onderwijs.

Bij VierTaal werkt hij met TOS-leerlingen, dat zijn kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Zo noemden de kinderen hem in het begin ‘juf Eric’, omdat ze nog geen ervaring met een meester hadden en het woord dus niet kenden.

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):