Ergernis: te hard op 30-kilometer wegen

REGIO – Het is één van de grootste ergernissen bij inwoners van Hollands Kroon: de snelheid van weggebruikers op 30-kilometerwegen. 

De gemeente krijgt veel meldingen over snelheidsovertredingen in deze zogenoemde woonstraten. Op 25 locaties waar regelmatig klachten vandaan komen, plaatst de gemeente de komende tijd lantaarnpaalborden om weggebruikers extra te wijzen op de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
6 antwoorden
 1. Henk
  Henk zegt:

  Peter Scholte, de Geert Wilders van Schagen en omstreken. Boos roepen, wijzen naar een ander, maar zelf he-le-maal niets bijdragen of met oplossingen komen. En dus aan de zijlijn staande (niet erg, want dan kan ie nog meer boos roepen zonder verantwoordelijkheid)

  Beantwoorden
 2. johan greeuw
  johan greeuw zegt:

  Dorpsstraat Nieuwe Niedorp! Wordt al jaren niet op snelheid gecontroleerd en/of gehandhaafd. Auto’s en vrachtwagens denderen over de keitjes. Huizen trillen en scheuren. Gemiddelde snelheid zeker boven de 60. Toegestane snelheid 30km per uur!

  Beantwoorden
 3. Jan
  Jan zegt:

  Op 50, 60 en 80 km wegen is het niet anders. En daar kan gehandhaafd worden en blijkbaar is daar bij de overheid geen animo voor. Te druk met demonstraties.

  Beantwoorden
 4. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Rij regelmatig achter een politieauto op de spreeuwenlaan die zeker geen 30 rijden.
  Dat zijn de mensen die de wet moeten handhaven. Yeah right !!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: