Ergens tussen Chopin en Vangelis

Gepland Agenda

SCHAGEN – In Theater & Filmhuis Scagon De Luxe in Markt 18 in Schagen speelt maandag 1 april om 15.00 uur de Spaanse muzikant Hermane eigen composities op de vleugel.

Hermane is een minutieuze componist die de gebruikelijke ‘steeds herhalende vier akkoorden’ van de meeste hedendaagse muziek voorbij wil streven. Zijn doel: virtuoze stukken creëren, die tegelijkertijd ook een fragiele schoonheid bezitten om de luisteraar te ontroeren.

De componist laat zich inspireren door grote klassieke meesters als Chopin en Beethoven, maar ook door tijdgenoten als Vangelis, Zimmer en Einaudi. Het resultaat is een delicate samensmelting van pop- en soul-songs met gospel-, flamenco-, latin- en ook klassieke invloeden.

Centraal in zijn concert ‘Ergens tussen Chopin en Vangelis’ staat de vleugel, waaromheen hij een tapijt weeft van pulserende synth-texturen, diepe bastonen en vocoder-harmonieën, om uit te monden in een grote finale.

Kaartjes zijn tot en met 1 maart voor € 7,50 te reserveren via www.scagondeluxe.nl. Daarna kosten kaarten € 12,50.

De show wordt zonder pauze gespeeld.


Publicatiedatum: 21 februari 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 26
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):