Energietoeslag laat nog even op zich wachten

SCHAGEN – De uitbetaling van  € 800,- aan mensen met een laaginkomen als compensatie voor de gestegen energielasten laat nog even op zich wachten. Wel is een belangrijke stap gezet richting het uitbetalen van de toelage.

Op 31 oktober heeft het college van B&W een besluit genomen over de toelage. Volgens de gemeentewoordvoerder zit er nu schot in. “We zijn druk bezig om alles in orde te maken om de energietoeslag uit te kunnen keren. Zodra we weten wanneer we kunnen beginnen met uitkeren, dan laten we dit weten”.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. Jac
  Jac zegt:

  Niet hier klagen maar bij de gemeente en de raad. Bestook ze maar elke dag met emails tot je antwoord krijgt anders blijven ze op hun handen zitten. Ik spreek uit ervaring helaas. Schagen is een homp vlees waar je met het scherpste mes bijna niet doorheen komt. Ze voeren een soort ontmoedigingsbeleid naar de burger, elke keer moet overal achteraan, ze beloven antwoord maar dat blijft uit.
  Zet bij je klacht de burgemeester in cc: burgemeester@schagen.nl

  Op papier heeft Schagen het bij controle door de provincie of overheid in orde, maar in werkelijkheid is het een bende.

 2. Sandra
  Sandra zegt:

  Gemeente Schagen weet al heel lang dat dit eraan zat te komen, en weet ook al heel lang wie er recht op heeft. Andere gemeentes hebben daar dan ook direct op gehandeld. Gemeente Schagen lijkt financieel gewoon niet te kunnen handelen. Diegene die de 500,- al gehad hadden hadden direct al de rest kunnen krijgen.

 3. S. B.
  S. B. zegt:

  Het is over 2 uurtjes, 20 November 2023, en heb nog steeds niks gehoord of ik het krijg of niet. Ik kan in “mijn schagen” of op de website van gemeente schagen ook niks vinden. Mocht ik ineens afgekeurd zijn (wat mij stug lijkt, want mijn inkomen is niet veranderd, en had er eerder wel recht op), dan kan ik ook niks doen…

 4. Guus
  Guus zegt:

  Wederom onvolledige informatie op de site van de gemeente Schagen.

  Wat als je in 2023 achteruit bent gegaan in inkomen? Geen optie dus.

  @ Gemeente Schagen: Zorg dat voor iedere categorie mensen de juiste en volledige informatie wordt vermeld!!!

Reacties zijn gesloten.