Eerste live live chat met burgemeester Rian van Dam

HOLLANDS KROON – De eerste live facebook chat met Rian van Dam, burgemeester van Hollands Kroon, is goed verlopen.

Ze deelde mee dat inmiddels er ongeveer 500 aanvragen binnen zijn voor de ondersteuningsregeling voor ZZPers. In de tweede week na de opstelling  waren er 70 uitbetalingen verricht. Er zijn nog weinig vragen voor kredietondersteuning.

Rian van Diam hoopte dat een ieder zijn draai gevonden heeft in deze coronacrisis periode en riep iedereen op om al na te denken over de toekomstige 1.5 meter maatschappij. Ze kon zich goed voorstellen dat het voor ouders met kinderen die thuis moeten werken het een zware opgave is omdat er mede aandacht moet zijn voor het huiswerk van de schoolgaande kinderen. De burgemeester is van mening dat hierdoor de waardering voor het werk van docenten aan scholen zal toenemen.

Persoonlijk valt het haar zwaar dat zij haar moeder niet kan bezoeken. Ze vind het ook jammer dat haar eigen kinderen nu ver weg wonen. Maar ze prijst zich ook gelukkig dat er geen zieken zijn in haar direct omgeving. Verder waardeert ze het dat ze woont in een omgeving waar ruimte is om nog een blokje om te gaan. Ze ervaart wel dat het on-line vergaderen vermoeiend is. Meer dan bij fysiek vergaderen. Maar een pauze regelmatig nemen helpt was haar ervaring.

Op een vraag over de situatie in verzorgingstehuizen in Hollands Kroon gaf ze aan dat de richtlijnen van RIVM gevolgd worden. Ofschoon begrijpelijk vond ze de maatregel voor geen bezoek en op slot gaan van de tehuizen wel verschrikkelijk voor alle betrokkenen. Voor de problematiek over het tekort aan beschermingsmateriaal verwees ze naar de oplossingen vanuit de landelijke politiek. Het contact van de gemeente en de besturen van verzorgingstehuizen is goed naar haar mening. Rian van Dam heeft veel waardering voor de vele initiatieven die er zijn om de bewoners en verzorgers in de tehuizen een hart onder de riem te steken.

Volgens de burgemeester blijven er weinig beleidszaken liggen. Vrijwel alles loopt door. Soms worden overleggen uitgesteld. Verder heeft de gemeente Hollands Kroon profijt dat zij al enige jaren digitaal zijn gegaan.

Inmiddels is de live chat ruim 500 keer bekeken. Een beperkt aantal inwoners nam actief deel aan de chat door het stellen van vragen. 

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):