Eerst voetbal kijken dan katknuppelen

SCHAGEN – Kermisonderdeel ‘katknuppelen’ gaat dinsdagavond gewoon door in het centrum van Schagen. De wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal om 18.00 uur gooit geen roet in het eten. 

“Integendeel”, stelt Patrick Brakenhoff van De Gevel en Grand Café De Smidse. Hij vertelt: “Eerst kunnen mensen gezellig voetbal komen kijken in stadion De Gevel om zich daarna om 20.00 uur aan te melden voor het katknuppelen in ‘t Vosje.”

Vroeger werd bij katknuppelen een kat in een houten ton opgesloten. Deze ton werd opgehangen en deelnemers sloegen hier met houten knuppels tegenaan, totdat hij in duigen viel en de kat onder luid gekrijs kon ontsnappen. De diervriendelijke versie van deze tijd, sluit geen kat meer op maar een houten klos aan een touwtje.

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nl



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):