Een stormachtige middag in de kerk

Gepland ical Google outlook Agenda

HIPPOLYTUSHOEF – In de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef wordt zondag 1 september van 15.30 tot 17.30 uur het verhaal verteld van de storm die in 1674 de kerk verwoestte.

In 1674 werd de kerk tijdens een zware storm verwoest. De kerktoren stond nog maar voor een deel overeind en het middenschip was ingestort. Alleen het koor stond nog. Pas twee jaar later kon de kerk hersteld worden.

Over de rampzalige episode uit 1674 zijn verschillende berichten geschreven. Sommige van deze teksten zijn door Kors Jan Snoeij op muziek gezet en Dina Popma zingt deze liederen. 

Op het orgel klinkt de Storm Rapsodie met medewerking van Peter Houdijk op tuba. Rob Buursink verzorgt, als stem van het verleden, de declamaties.

De bekende Noord-Hollandse weerman Jan Visser houdt een presentatie over extreme weerfenomenen en wat we daarvan in de toekomst kunnen verwachten.

De toegang is gratis. Aanmelden kan via storm1674@hippolytuskerk.nl.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?

Publicatiedatum: 10 juli 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 69
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):