E-bikes meermaals betrokken bij ongevallen

SCHAGEN –  Het aantal verkeersongevallen per 10.000 inwoners waar een fiets en/of e-bike bij betrokken was in 2020 in Schagen 98, in Hollands Kroon 48 en in Den Helder 347 fietsongevallen op 10 duizend inwoners.  

Bij 10,5% van deze fietsongevallen is een elektrische fiets betrokken. Dit blijkt uit een onderzoek van bureau Independent.

Twee gemeenten in Noord-Holland Noord staan in de top tien. De gemeente Alkmaar, die op de zevende plaats staat met 955 fietsongevallen per 10 duizend inwoners en de kleinere gemeente Bergen op de achtste plaats met 252 ongevallen per 10 duizend inwoners.

Gemiddeld in Nederland zijn er 4,9 fietsongevallen per 10.000 Nederlanders. Het gaat dan om 8.628 ongelukken in een jaar.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.



Reageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. flitsflits
    flitsflits zegt:

    De titel zegt “E-bikes vaak betrokken bij ongevallen”, maar het artikel zegt dat het slechts om 10,5% gaat. Het is dus een zeer klein percentage ten opzichte van “normale” fietsen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: