Duurzaam Schagen wil snel af van dwangzorg

SCHAGEN – JeugdzorgPlus moet vanaf 2023 toewerken naar nul gedwongen plaatsingen van jeugdigen achter gesloten deuren. Dat vindt Duurzaam Schagen die een amendement met deze strekking zal indienen in de raadsvergadering van 2 november. 

Dan zal worden gesproken over verlenging van het contract over JeugdzorgPlus. Nog steeds worden jongeren voor dwangzorg geplaatst in een jeugdzorginstelling. In ons land belanden bijna 3.000 kinderen per jaar in de JeugdzorgPlus, waar ze voor gedragsverandering en heropvoeding worden opgesloten. 

Nergens ter wereld worden zoveel kinderen tegen hun zin en die van hun ouders opgesloten als in ons land. De oorzaak is tekort aan goed opgeleid personeel.

Ook JeugdzorgPlus vindt dat aan dwangzorg een einde moet komen, maar ziet geen mogelijkheden om dit te doen, tenzij het Rijk met veel meer geld over de brug komt.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: