Draaiorgel is weer welkom in hartje Schagen

SCHAGEN – De Orgelspeler mag in het centrum van Schagen weer muziek maken met zijn draaiorgel. 

Het college heeft besloten dat het draaiorgel van A.A.P. Draaivermaak aan de hand van een vooraf vastgestelde route door het centrum van Schagen, over het terrein van de weekmarkt, mag spelen. Per locatie mag het draaiorgel maximaal 30 minuten spelen.

Het draaiorgel verdween uit het straatbeeld doordat de gemeente de weekmarkt anders organiseerde. Er kwam een ruimere marktopstelling waardoor de vaste plek van het draaiorgel werd ingenomen door een marktkraam.  

Na overleg met de gemeente is het draaiorgel verplaatst naar ingang van het Makado Centrum aan de noordzijde nabij de Albert Heijn. Tot eind 2021 heeft het draaiorgel deze plaats ingenomen. Door de verdere verbouwing van het Makado Centrum is ook deze vaste staplaats verdwenen.

Het college denkt nu een goede oplossing te hebben gevonden door het draaiorgel op verschillende locaties te laten spelen op de weekmarkt.

(Foto: archief)

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.