Dirkshorn te sterk voor Petten

DIRKSHORN -Dirkshorn heeft zich zondag op visite bij Petten niet laten verrassen door de ploeg van coach Do Bakker.

Michel van der Wardt, trainer Dirkshorn: “Petten kwam een aantal vanuit de lange bal voor ons doel. Bij een van die momenten maakte onze keeper een overtreding en kreeg Petten een penalty.”

De strafschop was een kolfje naar de hand van Bart Knol, die vakkundig raak mikte, 1-0. Dirkshorn nam daarna het heft in handen.

Dat heft in handen leidde naar 1-2 bij rust, door goals van Wout Naber en topschutter Kamiel Hoogland. Dirkshorn ging op jacht naar meer, maar een tweede pingel voor Petten betekende 2-2.

Met een aantal verse krachten aan boord zocht Dirkshorn weer de aanval en met succes. Nick Smit zorgde van afstand voor 2-3. Dat bleek teveel voor Petten.

Good old Kick Glas kopte de 2-4 tegen het net, waarna Mike Krijthe de 2-5 voor zijn rekening nam. De 2-6 was van Jessy Koning.

“Een meer dan terechte overwinning”, vat Van der Wardt zijn analyse samen.

“Een geflatteerde nederlaag. Jammer dat de 3-3 werd afgekeurd. Dat vond ik discutabel. We hebben vijfenzeventig minuten meegedaan”, meldt Kaagvogels-trainer Ivo Schaerlaeckens

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):