Dirkshorn draagt zege op aan Hellinga

OBDAM- Dirkshorn is dinsdagavond weer een stap dichterbij de titel in de vierde klasse A gekomen. De brigade van trainer Michel van der Wardt versloeg Victoria O op eigen terrein.

Voor de ploeg uit Obdam telde slechts één ding: winnen, om nog enige aanspraak op de titel te kunnen maken. En Victoria vocht voor wat het waard was en Dirkshorn kwam moeizaam onder de druk vandaan. En waar nodig, stond Dirkshorn-doelman Rick Elting zijn mannetje.

Na een 0-0 stand bij rust leek het duel nog twee kanten op te kunnen. Maar topscorer Kamiel Hoogland brak in deel twee na twaalf minuten de ban en bracht Dirkshorn op 0-1. Dit na een fantastische steekpass van Nick Smit.

Nick Krijthe en Nick Smit liepen vervolgens tegen een gele kaart aan. Dirkshorn ontsnapte aan de 1-1: de paal stond succes in de weg voor de thuisploeg. Het was Wout Naber die in het vervolg het laatste restantje hoop bij de Obdammers aan gort hielp: 0-2.

Vitoria scoorde weliswaar de aansluitingstreffer, maar die viel te laat om Van der Wardt en de zijnen de stuipen nog op het lijft te jagen: 1-2.

Van der Wardt was blij met de zege, die tóch een zwarte rand kreeg, vanwege het overlijden van clubicoon Jeen Hellinga. “Wij dragen deze zege aan Jeen op.”

Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):