Dijk en Waard wil meer windmolens langs N245

DIJK EN WAARD – De gemeente Dijk en Waard wil de bestaande windturbines langs de N245 tussen Schagen en Broek op Langedijk opwaarderen. Ook wil Dijk en Waard onderzoeken of er meer van kunnen komen.

Het beleid van buurgemeente Schagen is gefocust op zonne-energie. Schagen wil geen extra windturbines op haar grondgebied.

De provincie Noord-Holland vindt het evenwel belangrijk dat beide gemeenten een gezamenlijke ruimtelijke verkenning laten uitvoeren.

De ruimtelijke verkenning is niet bindend. In de gemeente Schagen zal het college de raad informeren over de ruimtelijke verkenning en haar voorgeschiedenis.

Het onderzoek kost € 83.000,-. Beide gemeenten maken gebruik van de provinciale stimuleringsregeling Ruimtelijke Samenhang. Hoeveel geld Schagen aan het onderzoek kwijt is, is niet bekend.

(Foto: Google Streetview)

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. CM
  CM zegt:

  Hopelijk houdt de verslaggever ons op de hoogte van het moment van uitkomen van dit rapport, benieuwd wat er uit komt! Dat is vast geen goed nieuws voor omwonenden die nu al meer lawaai hebben door de zonnepanelenweide onder de windmolens. Hopelijk wordt dat ook onderzocht.
  En ook de accuweide die gaat ontstaan om overtollige energie op te slaan en vrachtwagenbewegingen om deze containers naar elders en terug te rijden. Hopelijk wordt in dit onderzoek niets ‘vergeten’ en wordt het een open en eerlijk onderzoek…

 2. Snuiter
  Snuiter zegt:

  De provincie? De arrogantie van de rest? De mokummers willen ze niet, Bergen ook niet dus moet er nog eens extra in de kop van NoordHolland gekeken worden? Vergoord het landschap hier nog niet genoeg? Zet ze maar in t ij, heel veel en heel hoog daar zitten de meeste groene stemmers toch?

 3. Marianne
  Marianne zegt:

  Bijna een ton weer weggewaaid! Had dat aan de voedselbank gegeven. Dan waren er nog mensen echt mee geholpen en blij van geworden.

 4. Jos Gruntie
  Jos Gruntie zegt:

  De slagschaduw die ze veroorzaken als de zon schijnt zijn soms best irritant.

  Op maar een zee van knipperende rode lichtjes !
  Net als de horozonvervuiling vanuit Schagen kijkend naar de Wieringermeer.
  Bizar !

Reacties zijn gesloten.