Dierenbuddy Judith helpt Cindy (video)

CALLANTSOOG – Na een ongelukkige valpartij in oktober vorig jaar zit Cindy Ranzijn uit Callantsoog in een rolstoel. Het lukte haar niet meer alleen voor het huishouden en haar hondjes Finn en Frey te zorgen. Gelukkig is daar dierenbuddy Judith die op vrijwillige basis de hondjes uitlaat.

“Het is een win-win situatie, want ik help Cindy en ik heb een heerlijke wandeling op het strand met deze twee schatjes”, zegt Judith Grippeling uit Schagen. Via de website van de Dierenbescherming meldde ze zich aan als dierenbuddy. “Eerst ging ik samen met een consulent op bezoek om te kijken of er een klik was tussen mij en Cindy, maar natuurlijk vooral tussen mij en de hondjes”, vertelt Judith.

Dierenbuddy is een project van de Dierenbescherming en bedoeld voor mensen die vanwege ziekte of (financiële) beperking niet fulltime voor hun huisdier kunnen zorgen. Uit huis plaatsen is lang niet altijd nodig. “Ze horen bij mij, ik kan me gewoon geen leven voorstellen zonder ze”, vertelt Cindy Ranzijn, het baasje van Finn en Frey. Om de hechte band tussen huisdier en baasje te behouden en eenzaamheid of verwaarlozing tegen te gaan, heeft het dierenbuddy-project zijn succes al in meerdere plaatsen bewezen.

De Dierenbescherming is in gemeente Schagen op zoek naar dierenbuddy’s. Ook hulpvragers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar dierenbuddy@dierenbescherming.nl

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):