Dierenartsen werken aan nieuw spoedsysteem

REGIO – De dood van een jonge pup en de daaropvolgende petitie om spoedeisende hulp voor huisdieren in de Noordkop te realiseren, krijgt nu een vervolg: dierenartsen in de regio werken aan een nieuw regionaal spoedsysteem. 

Dat meldt het college van Den Helder in een brief aan de gemeenteraad. Het gaat om een centrale dierenartsenpost, van waaruit spoeddiensten worden opgepakt. “Op die manier zou zowel telefonisch spoedadvies gegeven kunnen worden als spoeddiensten door dierenartsen roulerend kunnen worden waargenomen”, stelt de gemeente.

Het college laat weten dat de dierenartsen in Den Helder samen met buurgemeenten Hollands Kroon en Schagen op zoek zijn naar een oplossing voor noodgevallen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):