Deze week kort geding over bouw CNO

SCHAGEN – De rechter neemt nog deze week een besluit over de start van de bouw van de crisisnoodopvang in Schagen-Oost. 

Vorige week vrijdag heeft een aantal omwonenden bij de rechter een voorlopige voorziening aangevraagd. Met die stap hebben ze ervoor gezorgd dat de bouw van de crisisnoodopvang met een paar dagen is uitgesteld. Mocht de rechter de voorlopig voorziening toewijzen, dan kan er voorlopig nog niet gestart worden met de bouw. Als de rechter de aanvraag afwijst, dan kan eind deze week met de bouw van het CNO worden begonnen.

De bewoners zijn bang dat door de bouw van de opvang onherstelbare schade aan het landschap ontstaat. Ook hebben de omwonenden grote problemen met de gevoerde participatie en vinden ze dat het plan veel te veel kost.

De crisisnoodopvang mag maximaal 1 jaar in Schagen Oost blijven staan. De bouw kost € 1,5 miljoen. Daarna moet het terrein weer schoon worden opgeleverd. Ook dat kost veel geld. Op het terrein komen grote tenten, lichtmasten van 6 meter hoog en dieselaggregaten voor de stroomvoorziening.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Bart
  Bart zegt:

  Hopen dat de rechter ook inziet dat er niet gebouwd mag en kan worden vanwege de vele problemen die zich voordoen.

 2. Jan Willem
  Jan Willem zegt:

  Nu niet, nooit niet.

  Wederom van de week een geïmporteerd conflict gezien.
  Eritreërs die losgingen.
  Als je mensen uit conflict gebieden massaal toe laat ,importeer je ookde cinflicten.

  Ogenblikkelijk stoppen net deze waanzin.
  Geen AZC op opvang in Schagen !!!!

Reacties zijn gesloten.