Deelauto’s gemeente meer gebruikt na corona

SCHAGEN –  Sinds de zomer van 2021 staan er twee deelauto’s naast het gemeentehuis. Deze auto’s leaset de gemeente. Ze kunnen door ambtenaren zakelijk gratis worden gebruikt en tegelijkertijd kunnen de auto’s door particulieren worden gebruikt.

In 2021 was het gebruik nog slechts enkele honderden kilometers per maand. Nu is dit toegenomen tot meer dan 1.000 kilometer per maand.

Door corona werkten veel medewerkers thuis zodat een tijdje de deelauto nauwelijks werd gebruikt. In januari 2022 nog slechts 303 keer, in februari werden het al 730 keer de deelauto gebruikt en in maart 1.118.

De deelauto’s zijn een onderdeel van de mobipunten. Dit is een netwerk van vervoersknooppunten in de Noordkop.

Het komende jaar zal er blijvende aandacht worden besteed aan de deelauto’s om kenbaar te maken wat de mogelijkheden en voordelen zijn.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. RaraAvis
    RaraAvis zegt:

    Ik lees dat medewerkers thuis werken en in de zin daarop volgend dat “zij” de deelauto steeds meer gebruiken van 303 naar 1118 keer. Een merkwaardige alinea. Ik begrijp de bedoeling. En ook dat is merkwaardig want dat betekent dat de ambtenaren steeds meer vanuit hun ivoren toren werken en niet meer de moeite nemen om ergens ter plaatse poolshoogte te gaan nemen. Er vanuit gaande dat ze de deelauto niet gebruikten om de werkplek te ontvluchten. We mogen hopen dat het niet gaat om de auto’s van de handhavers.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: