Decembercirculaire valt negatief uit

SCHAGEN – De decembercirculaire van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties valt negatief uit voor de gemeente Schagen. De circulaire informeert gemeenten over de omvang en de verdeling van de algemene uitkering richting de gemeentekassen.

Het effect van de decembercirculaire ten opzichte van de begroting is dat er een negatief resultaat uitrolt van €490.000,-. Dit effect is ontstaan door een verlaging van de uitkeringsfactor.

De gemeente had gerekend op een ontvangst van €1.757.000,- voor het uitbetalen van de energietoeslag. Door de actualisatie van een maatstaf ontvangt Schagen slechts € 1.743.000,-. Het verschil van € 413.000,- zal ten laste van het rekeningresultaat komen van 2023.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Jac
  Jac zegt:

  Dat is tenminste duidelijk, maar ik heb gelezen dat de Oekraïeners de gemeente geen geld zouden kosten en dat er een vergoeding tegenover stond, hoe zit dat precies. Btw, ze zijn welkom wat mij betreft maar ik hou van eerlijkheid en openheid

  Beantwoorden
  • flits
   flits zegt:

   Ik vond het ook een beetje vreemd, dus ik heb de memo opgezocht en het blijkt niet alleen te gaan over de energietoeslag: de verwachte en reeds gemaakte kosten in deze periode: oekraine 59.000, omgevingswet 340.000, energietoeslag 1.757.000 voor een totaal van 2.156.000. De gemeente ontvangt (door verandering van een maatstaf) een bedrag van 1.743.000. Dit zorgt voor een tekort van 413.000 euro.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):