Debat toeristenbelasting uitgesteld

SCHAGEN – De politiek in Schagen heeft een debat over de toekomstige toeristenbelasting uitgesteld.

De toeristensector heeft zelf jarenlang aangedrongen op vroege vaststelling van de toeristenbelasting. Dat is voor de sector belangrijk omdat brochures voor het nieuwe seizoen moeten worden gedrukt.

Het college kwam daarom nu al met een voorstel. In dat voorstel stelt het college voor om de toeristenbelasting volgend jaar vast te stellen op € 2,25 per persoon per overnachting. De jaren daarna wordt het tarief jaarlijks met € 0,25 verhoogd tot € 3,- in 2028.

De voortvarende aanpak van het college was voor de sector iets té voortvarend. Over de voorgestelde tariefsverhoging wil de sector eerst in overleg met het college. Daarom is om uitstel van behandeling door de raad gevraagd.

Er was wel wat kritiek op de sector, omdat juist aan hun eigen wens was voldaan. Ondanks dat ging de politiek akkoord met uitstel.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):