‘De Zeven Provinciën’ vertrekt naar Noorwegen

DEN HELDER – Minister Kajsa Ollongren zwaaide zondag 6 maart de ongeveer 190 bemanningsleden van marineschip ‘De Zeven Provinciën’ in Den Helder uit. Het Schip vertrok naar Noorwegen als onderdeel van de NAVO flitsmacht.

Het luchtverdedigings- en commandofregat sluit zich de komende 4 maanden aan bij de snel inzetbare flitsmacht van de NAVO. 

Het schip neemt deel aan diverse grote oefeningen in de wateren bij het Scandinavische land. Doel is om de onderlinge samenwerking te versterken.

Minister Kajsa Ollongren sprak de bemanning van het schip toe. Het vertrek op een moment waarop de wereld zijn adem inhoudt, zo zei ze. 

“Er is een oorlog in Europa, Poetins oorlog. Hij heeft Oekraïne aangevallen en daarmee hebben wij ook te maken. Nederland is lid van NAVO. Wij zijn bondgenoot sinds het eerste uur. Meer dan ooit moeten we er zijn”, aldus Ollongren.

De bewindsvrouw noemde het belangrijk te laten zien dat Nederland het bondgenootschap beschermt en er is voor de bondgenoten in Oost-Europa. 

(Foto: Koninklijke Marine)

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):