De Tramhalte toch geen spoedzoekershotel

SCHAGEN – Het nieuwe appartementencomplex De Tramhalte in Schagen wordt toch geen spoedzoekershotel.

Dat meldde wethouder Simco Kruijer woensdagochtend toen de eerste palen van het nieuwe appartementencomplex in de grond werden geslagen. 

In totaal worden 44 duurzame sociale huurappartementen gebouwd op de voormalige handbalvelden naast de Spartahal. De appartementen waren oorspronkelijk bedoeld voor spoedzoekers, maar nu voor reguliere woningzoekers met een iets kleinere portemonnee.

“Het was wel het plan om de appartementen voor spoedzoekers te bouwen. Dit plan bleek erg complex. In overleg met de Wooncompagnie hebben we besloten om te kijken naar de grote vraag naar betaalbare huurwoningen”, legt Kruijer uit.   

De Tramhalte wordt gerealiseerd door de Wooncompagnie in samenwerking met Heddes Bouw en Ontwikkeling B.V.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Berend
  Berend zegt:

  Mensen staan te springen om deze woningen. Er is bijna geen aanbod. In de krant stond dat Wooncompagnie ook langs de randen van Schagen wil bouwen. Dat moet ook snel gebeuren.

  Beantwoorden
 2. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het domste wat je kunt doen door tijdens de bouw de boel te veranderen. Dit levert voor de aannemer meer werk op tegen een heel hoog tarief. Dus alles word onbetaalbaar. Ook de dam door de sloot zijn extra kosten. Die moeten toch worden betaald. Ook het parkeer terrein wordt beschadigd. Complete plantsoenen zijn ook hier vernaggeld De rekening komt naar de bouw en hogere kosten. De rekening wordt veel te hoog.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: