De stilte van een begraafplaats

REGIO – Ina Hoogenbosch-Glas presenteerde onlangs haar boek ‘De stilte van een begraafplaats’ in Middenmeer. Haar boek gaat over de geschiedenis van de begraafplaats Wieringermeer. 

De schrijfster heeft er twee jaar over gedaan om tot dit historisch document te komen.

Een aangrijpend onderwerp in het boek gaat over een moeder die zich al lang afvroeg waar haar zoontje was begraven en of hij nog ergens ligt. Het antwoord werd gevonden: bij een van de betonnen paaltjes. De familie is erg blij met deze ontdekking. Ook gaat het over het begraven zelf, hoe dit vroeger ging en hoe dit tegenwoordig gaat. De Begrafenisvereniging Wieringermeer en hun vele medewerkers krijgen ook aandacht in het boek.

De eerste boeken werden overhandigd aan wethouder Lilian Peters en aan Arno van der Veeke, de beheerder van de begraafplaats. Het boek is nog te verkrijgen, mail daarvoor naar ina.hoogenbosch-glas@quicknet.nl. De Hollands Kroonse Uitdaging heeft middels tips en een incidentele subsidie bijgedragen aan de totstandkoming van dit boek.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):