De Meent eind oktober weer open

ALKMAAR – De Meent in Alkmaar opent haar 400-meterbaan op vrijdag 27 oktober. De ijsbaan is vanaf dan geopend tot en met zondag 31 maart. 

Schaatsers vragen regelmatig of De Meent in maart de deuren open kunnen houden en zo het seizoen kunnen verlengen. In maart is het vaak nog kouder en zijn er nog veel sporters met schaatskriebels.

De afgelopen jaren is gebleken dat de nachten in oktober warm en onrustig waren. In maart liggen de temperaturen in de nacht lager, waardoor er minder energie wordt verbruikt. “Het ligt voor de hand deze duurzame oplossing te kiezen en het seizoen te verplaatsen”, stelt het bestuur van de ijsbaan.

Dit jaar start De Meent met een pilot. Zowel de start van het seizoen als het einde is twee weken naar achteren verschoven. Een seizoen van 22 weken zoals schaatsers gewend zijn, maar dan duurzamer.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel